Plahotniuc: Rezultatul obținut de PDM la alegerile parlamentare demonstrează încrederea investită de cetățeni în echipa noastră

Rezultatul obținut de Partidul Democrat din Moldova la alegerile parlamentare de duminică este foarte bun, care demonstrează încrederea investită de cetățeni în echipa PDM. Declarația a fost făcută de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc, la un briefing pentru presă, transmite stiridinmoldova.md cu referire timpul.md.

Plahotniuc a evidențiat că rezultatele cumulate privind votul pe listă și cel din circumscripția uninominală arată că PSRM obține 32,67% sau 33 de mandate. Urmează democrații cu 30,68%, ceea ce înseamnă 33 de mandate, blocul ACUM are un scor electoral de 26,73% sau 27 de mandate, Partidul Șor – 6,93%, ceea ce înseamnă 7 mandate și candidații independenți – 2,97%, ceea ce înseamnă 3 mandate.

Liderul PDM a mai atras atenția că democrații au câștigat alegerile pe circumscripții, având 18 mandate, urmați de PSRM cu 16 mandate, ACUM cu 12 mandate, Partidul Șor cu doi deputați și trei candidați independenți.

„La fel, Partidul Democrat din Moldova a obținut un succes categoric la referendumul privind reducerea numărului de deputați și anularea mandatelor pentru deputații care nu-și vor face datoria. Mulțumesc tuturor cetățenilor care au votat Partidul Democrat, membrilor și simpatizanților noștri din toată țara și de peste hotare”. a mai spus Plahotniuc.

Președintele PDM a avut cuvinte de mulțumire aparte pentru pământenii săi din circumscripția nr.17 Nisporeni. „Ei mi-au acordat o încredere uriașă, peste 72 la sută care m-a impresionat foarte tare și mă obligă enorm în raport cu ei”, a spus Vlad Plahotniuc. În componența circumscripției date mai intră satele Lozova, Micleușeni și Dolna din raionul Strășeni.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.