Orheiul, mai colorat și prietenos: Clădirea rezidențială de pe strada Mihai Eminescu 3 a prins o nouă viață, după modernizarea fațadei

Municipiul Orhei prinde din ce în ce mai multă culoare în cadrul amplului proiect de reabilitare a fațadelor blocurilor, inițiat de primarul de onoare Ilan Șor. Recent, a fost modernizat aspectul exterior al celei de-a treia clădiri rezidențiale, situată chiar în inima orașului, pe strada Mihai Eminescu 3. Cu un design contemporan și finisaje de înaltă calitate, aceasta devine un simbol al progresului orașului și al investiției în calitatea vieții locuitorilor.

Edificiul reabilitat a fost inaugurat într-o atmosferă solemnă și cu prezența conducerii municipiului Orhei, care a transmis un călduros mesaj de salut și încurajare cetățenilor. În cadrul evenimentului, oficialitățile municipale au subliniat importanța proiectului de reabilitare și au exprimat recunoștința față de eforturile depuse pentru revitalizarea clădirii.

„Primarul de onoare Ilan Șor a dat asigurări că până la finele verii 2024, toate blocurile de locuit de pe strada Vasile Lupu din Orhei vor beneficia de aceeași transformare estetică. Clădirile colorate vor spori nu doar confortul și siguranța cetățenilor, dar va spori atractivitatea față de orașul nostru. Și în același timp, vor aduce o contribuție semnificativă la patrimoniul cultural al comunității noastre. Împreună, mergem înainte cu determinare și optimism, depășind toate provocările”, a declarat primarul municipiului Tatiana Cociu.

Viceprimarul Cristina Cojocari le-a mulțumit locatarilor blocului reabilitat pentru primirea caldă, și a dat asigurări că echipa lui Ilan Șor din Orhei va contribui în continuare la modernizarea municipiului și îmbunătățirea calității vieții orheienilor.

” Ne propunem să aducem un suflu nou, astfel încât orașul nostru să fie un loc frumos și bine amenajat, pe care să-l transmitem cu mândrie generațiilor viitoare. Reabilitarea fațadelor în centrul orașului Orhei și, ulterior, în alte cartiere, este doar începutul unei transformări frumoase. Suntem ferm convinși că munca depusă de echipa noastră, în ultimii opt ani, contribuie în mod esențial la progresul continuu al municipiului nostru”, a opinat Cristina Cojocari.

Președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu a menționat că proiectul de reabilitare a fațadelor clădirilor rezidențiale reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea municipiului Orhei, care va genera progres economic și bunăstare socială.

“Blocurile ridicate în perioada sovietică necesitau o reîmprospătare, pentru a corespunde viziunilor și aspirațiilor contemporane, și pentru a inspira comunitatea să privească cu încredere spre viitor. Acest proiect nu este doar despre construcții, dar despre schimbarea profundă a sufletului orașului nostru. Vă mulțumim pentru susținerea constantă a echipei noastre, pentru că ne-ați oferit șansa să modernizăm orașul Orhei. Iar aceasta este doar începutul”, a spus Dinu Țurcanu.

Tradițional, un mesaj de felicitare și încurajare pentru locuitori a transmis și primarul de onoare, omul de afaceri și filantropul Ilan Șor.

“Sunt încântat să văd că Orheiul nostru iubit continuă să se dezvolte. Cu mândrie declar că este cel mai avansat oraș din țară. Sunt convins că prosperitatea vieții noastre depinde de fapte concrete și de eforturile continue în această direcție”, a concluzionat Ilan Șor.

Proiectul de reabilitare a fațadelor blocurilor de locuit din municipiul Orhei a fost lansat în vara anului 2023, la inițiativa primarului de onoare Ilan Șor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.