Nata Albot, luată în furci de internauţi

Internauţii au fost puşi pe jar de poziţia surprinzătoare a Natei Albot, în cazul poliţistului Andrei Rotaru, care i-a spus unui șofer din Găgăuzia că nu este obligat să vorbească în limba rusă.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în acest video este un caz clasic de discriminare, care nu este condamnată, ci este încurajată”, a declarat Nata Albot, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Cea mai mare parte a utilizatorilor reţelelor de socializare condamnă declaraţia scandaloasă a fostului producător general de la Jurnal TV, emigrată în Canada.

„Nata Albot – ești o RUȘINE! În Canada limbile oficiale sunt franceza și engleza, în Republica Moldova, limba oficială este româna și toți cetățenii acestei țări ar trebui să o posede, din respect! Polițistul, medicul, oricare alt funcționar public, NU este obligat să vă vorbească vouă în limba rusă!”, se conţine într-o postare pe pagina Republica Moldova, de pe Facebook.

De aceeaşi părere este şi internautul Andrei Mazur, iar mesajul său către Albot este extrem de dur.

„A vorbi despre limba română este ca o duminică. Limba română este Patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se numeşte, de aceea, pentru mine, iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăşte, de aceea, pentru mine, viaţa se trăieşte, de aceea pentru mine Nata este o proastă”, a scris Andrei Mazur.

La fel de tranşantă este şi Ecaterina Şeptelici. “O credeam mai intelegentă, despre care discriminare vorbește? Atât timp cât trăiești într-un stat străin, fii amabil și invață limba de stat!”, scrie Şeptelici.

„Se pare că duduia are cap pe umeri dor ca să nu-i plouă în gât”, constată, cu regret, şi Viorel Stroe.

Iar Lidia Ţurcanu consideră că gestul poliţistului Andrei Rotaru este demn de toată lauda.

„Cu aceasta poziție a Natei Albot în privința folosirii limbii minorităților am rămas dezamajita. Polițistul merită lauda. Bravo lui”, a scris Lidia Țurcanu.

Amintim că inspectorul de patrulare Andrei Rotaru l-a oprit în trafic un șofer pentru depășire de viteză. Tânărul, originar din Găgăuzia, l-a somat obraznic pe polițist să-i vorbească doar în rusă. Inspectorul a refuzat, motivându-și decizia prin faptul că nu este obligat să-i vorbească șoferului în altă limbă decât cea de stat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.