Doi moldoveni depistați cu documente contrafăcute

Doi moldoveni sunt documentați pentru deținerea actelor falsificate care ar fi emise de autoritățile competente ale țărilor vecine. Incidentele au fost semnalate de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni pe sensul de ieșire din țară în data de 15 ianuarie a.c.

În după amiaza zilei de ieri, la linia de control s-a prezentat în calitate de pasager al unui autoturism de ocazie un cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani. În timpul identificării, la solicitarea polițistului de frontieră bărbatul a oferit și o carte de identitate românească. Examinată vizual au fost observate semne necaraceristice originalului, astfel călătorul a fost reținut pentru verificări suplimentare.

Audiat, moldoveanul, originar din Anenii Noi a afirmat că și-a perfectat cartea de identitate prin intermediul unei persoane necunoscute, pe care a contactat-o în urma unui anunț stradal. După o săptămână a și intrat în posesia documentului contra sumei de 280 de euro.

Un alt pasager al unei rute neregulată este documentat pentru deținerea permisului de conducere care ar fi perfectat de autoritatea competentă din Ucraina. Tânărul de 20 de ani l-a prezentat benevol, comunicând faptul că acum un an plecase în Lituania pentru a procura un mijloc de transport, unde s-a întâlnit cu un cetățean ucrainean care i-a promis perfectarea actului pentru 100 de euro.

În procesul verbal de constatare, persoana a mai indicat că avea dubii asupra originalității permisului de conducere deoarece la scurt timp a observat dezlipirea foii de protecție, motiv pentru care nu l-a folosit niciodată.

Ca urmare, ambele documente au fost ridicate și transmise spre expertiza tehnico-juridică, iar cetățenii Republicii Moldova riscă o amendă de până la 650 u.c. conform art. 361 al. 1 Cod Penal al RM. Polițiștii de frontieră continuă cercetările, pentru a elucida cazurile și atrage la răspundere a subiecților implicați.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.