Municipalitatea evaluează cheltuielile ulterioare pentru a găsi rapid fondurile necesare în lupta cu COVID-19

Primăria Chișinău a dezvoltat trei scenarii în care banii din bugetul municipal, destinați altor scopuri, pot fi folosiți pentru a lupta cu coronavirusului. Despre aceasta a declarat primarul general al Capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Moldova”, difuzată direct pe Moldova1.

Acesta a spus că dacă este necesar, în conformitate cu primul scenariu, municipalitatea va redirecționa 150 de milioane de lei. Alte 236 de milioane de lei conform celui de-al doilea și 300 de milioane de lei conform celui de-al treilea scenariu.

„Dar oamenii ar trebui să înțeleagă că dacă înghețăm aceste fonduri, implementarea proiectelor de infrastructură va fi întreruptă: aceasta este repararea drumurilor, trotuarelor, amenajarea de piețe și parcuri etc. Nu ne dorim acest lucru. Până acum aproape toate proiectele funcționează, nu s-au oprit ”, a menționat Ceban.

Edilul a mai precizat că municipalitatea evaluează de două ori pe lună cheltuielile ulterioare pentru a fi gata și, dacă este necesar, pentru a găsi rapid fondurile necesare.

„În momentul de față, aproape toate licitațiile viitoare sunt înghețate, doar cele mai importante proiecte vor fi lansate. Mult depinde de cât durează starea de urgență. În opinia noastră, este necesar să facem acest lucru: să organizăm o ofertă planificată, de exemplu, pentru a repara un drum, dar pentru a indica în viitor că ultimul cuvânt în materie de încheiere a unui contract rămâne la Comisia pentru Situații de Urgență sau la o structură municipală autorizată. Astfel, dacă acum va avea loc o ofertă, dar nu a fost încheiat un contract, atunci lucrările pot începe imediat după ridicarea stării de urgență ”, a spus primarul.

Reamintim că, mai devreme, Primăria Chișinău a alocat 9 milioane de lei pentru combaterea coronavirusului. Ulterior, alte 40 de milioane de lei au fost redirecționate și distribuite între spitale și asociații medicale teritoriale în aceleași scopuri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.