După verificarea șantierului de pe strada Bucuriei, edilul capitalei anunță că lucrările de reabilitare sunt gata 90 %

Lucrările de reabilitare a scuarului din strada Bucuriei din sectorul Buiucani al capitalei, sunt gata în proporție de 90 la sută. Despre acest lucru a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban, după ce a inspectat șantierul.

Potrivit edilului capitalei, în aceste zile va fi reabilitat pavajul pe trotuare și instalat sistemul de irigare și iluminare a scuarului.

,,Muncitorii urmează să planteze o alee de tei, să reabiliteze spațiul verde și să înlocuiască mobilierul urban, astfel ca după pandemia de COVID-19, cetățenii să se bucure de zonele verzi ale orașului”, a menționat Ion Ceban.

Proiectul de amenajare a scuarului din strada Bucuriei din sectorul Buiucani al capitalei, mai prevede și amenajarea trotuarului din preajmă, amenajarea unei parcări pentru automobile și deschiderea drumului pentru circulația transportului în perimetrul sediului Inspectoratului Național de Investigații al MAI.

De asemenea, în zonă vor fi amenajate piste pentru bicicliști, iar în centrul scuarului va fi construită o fântână arteziană. Potrivit primarului general, muncitorii sunt echipați corespunzător, și respectă regulile de protecție împotriva COVID-19. Lucrările de amenajare a scuarului din strada Bucuriei urmează să fie finalizate la începutul lunii iunie, curent.

,, Îmi doresc ca toate zonele verzi ale orașului să prindă viață, iar oamenii să dispună de condiții bune pentru recreere.” a conchis Ion Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.