Moștenirea lăsată de Chicu viitorului Guvern: La bugetul de stat s-au colectat cu aproape 800 mln. lei mai mult, decât era programat

Guvernul lui Ion Chicu, numit de PSRM, a îndeplinit planul veniturilor la bugetul de stat pentru acest an. Către 31 decembrie se așteaptă ca acestea să fie cu 1,2 miliarde peste nivelul planificat. Anunțul a fost făcut de premierul în exercițiu, Ion Chicu. El a promis că va organiza o conferinţă de presă, în ultima zi a anului, în care va prezenta un raport mai amplu privind executarea bugetului şi situația macroeconomică.

Conform datelor Guvernului, veniturile la bugetul de stat, după restituiri de TVA şi accize, ajung la 37,75 de miliarde de lei, cu 2,9 la sută sau cu peste un miliard mai mult față de planul anual. Cele mai mari venituri au fost colectate de Serviciul Vamal. Este vorba de 22,15 miliarde de lei sau cu 0,5 la sută peste plafonul stabilit. În același timp, Serviciul Fiscal a asigurat din taxe şi impozite venituri de 16,16 miliarde de lei, în creștere cu 4,2 la sută față de ce a fost planificat. Anterior, Ion Chicu a menţionat că, la încheierea anului bugetar, în conturile Ministerului Finanțelor vor rămâne suficiente resurse pentru pata tuturor angajamentelor bugetare pentru luna ianuarie, inclusiv a salariilor şi pensiilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.