Moldova s-a clasat pe locul 8 al celor mai atractive destinații turistice

Ghidul internațional de călătorie „Lonely Planet” a publicat un rating al țărilor turistice atractive din Europa pentru anul 2019, în care Moldova s-a clasat pe locul 8. Potrivit Agenției de Turism, autorul articolului despre Moldova scrie că țara noastră ascunde cele mai uimitoare mănăstiri rupestre și vinării minunate, transmite stiridinmoldova.md.

Autorul a menționat, de asemenea, că vinăriile în stil medieval ascund în sine unele dintre cele mai bune și mai extinse colecții de vinuri din lume. Orheiul vechi este ascuns printre stînci vechi, iar mănăstirile rupestre se întind de-a lungul rîului Răut, precum și pe dealurile de deasupra Nistrului. Doritorii de a gusta din „trecutul sovietic” vor avea doar de trecut Nistrul, pentru a putea vedea modul în care a trăit țara noastră acum cîteva decenii, se spune în ghid.

Primele trei locuri din top 10 sînt ocupate de orașul Zagreb în Croația, insula Gotland în Marea Baltică și Galicia în nord-vestul Peninsulei Iberice. Ghidul de călătorie „Lonely Planet” este una dintre cele mai importante antologii internaționale pentru persoanele cu venituri medii, care nu pot cheltui sume fabuloase pentru odihnă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.