Mexic: patruzeci de cadavre îngropate în gropi comune secrete în interiorul unei închisori

O anchetă a fost deschisă la o închisoare din Mexic pe baza unor informaţii referitoare la existenţa unor gropi comune conţinând peste 40 de cadavre în incinta aceleaşi instituţii, au anunţat autorităţile locale, transmite stiridinmoldova.md.

Ancheta vizează centrul penitenciar Coatzacoalcos, un mare oraş portuar şi petrochimic din statul mexican Veracruz (sud-est).

Agenţi ai unor comisii locale pentru drepturile omului şi de căutare a persoanelor date dispărute au vizitat închisoarea pentru ”a ancheta şi a proceda la verificări”, a declarat o responsabilă a guvernului din Veracruz, Mayra Ledesma.

O sursă a poliţiei a declarat pentru AFP că mai multe sectoare ale penitenciarului, îndeosebi un teren de sport, au fost puse sub sigiliu.

Mai multe media locale au primit în ultimele zile scrisori anonime în care se afirma că peste patruzeci de cadavre sunt îngropate în gropi comune secrete în interiorul închisorii.

Potrivit scrisorilor, este vorba de persoane asasinate între 2010 şi 2018 de către Los Zetas, unul dintre cele mai puternice carteluri ale drogului din Mexic. Printre persoanele asasinate se află mai mulţi avocaţi daţi dispăruţi, precum şi victime ale tâlhăriilor şi ale răpirilor care nu şi-au plătit răscumpărarea.

Statul Veracruz este unul dintre cele mai violente din Mexic. Cartelurile Jalisco Noua Generaţie şi Los Zetas îşi dispută controlul asupra traficului de stupefiante.

Peste 40.000 de persoane sunt date dispărute în Mexic, majoritatea dintre ele fiind victime ale violenţei legate de narcotrafic. Gropi comune ce conţin uneori mai multe sute de cadavre sunt în mod constant descoperite pe cuprinsul ţării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.