Peste 1250 de moldoveni care au participat la cel de-al Doilea Război Mondial vor primi ajutor financiar de la stat

În contextul celei de-a 74-a aniversări de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, către 9 mai curent, 1253 de persoane vor beneficia de ajutor material unic, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, transmite stiridinmoldova.md cu referire la zugo.md.

Ajutorul material va fi acordat participanților, precum și persoanelor cu dizabilități dobândite în urma războiului mondial, persoanelor care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma rănirii, contuziei, schilodirii, fiind antrenate de organele puterii locale la strângerea munițiilor și a tehnicii militare, în cuantum de 10.000 lei.

La fel, persoanele asimilate participanților la război vor primi câte 5000 lei, iar soțiile (soții) supraviețuitori ai participanților – câte 1000 lei.

Ajutoarele materiale vor fi oferite din mijloacele financiare ale Fondului de susținere a populației, în sumă de 5.562.000 lei, care vor fi acordate prin intermediul oficiilor poștale, începând de astăzi, 8 mai.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.