Mesaj de ziua Maiei Sandu: Fii mai aproape de oameni, decât de urmele cerești ale avioanelor!

Urări de ziua de naștere

Fii mai aproape de oameni, decât de urmele cerești ale avioanelor! De când ai devenit președinte, ai dedicat mai mult timp zborurilor în străinătate, decât comunicării  cu proprii alegători.

Nu-ți  frustra  concetățenii!  Ai băgat de două ori frica în oasele moldovenilor, mințindu-i: odată că cineva ți-ar fi slăbit mutelcile de la roata propriului  automobil, a doua oară, că ai fi fost otrăvită cu zeamă de metal greu.

Respectă-ne copii!  Nu mai admite ca ei să fie percheziționați  de către polițiști la ușa școlii, ca și în cazul legendarului tău ordin de la examenele de bacalaureat!

Nu minți bătrânii! Dă-le măcar bucata de pâine, pe care au avut-o până mai ieri!

Nu induce în eroare diaspora! Nu vor avea emigranții în patrie venituri și condiții la fel ca în Europa pe timpul mandatului tău.

Nu mai închide școlile și spitalele! Nu-i cazul  să-ți explic într-o zi de sărbătoare, ce înseamnă optimizare.

Respectă  producătorii autohtoni! Scoate, te rog, de sub covor legea nr.60 și alte legi asemănătoare, care ar permite producătorilor noștri să aibă un locșor cât de mic de vânzare pe rafturile supermarketurilor!

Încalcă-ți  jurământul politic! Dacă va fi nevoie de o nouă alianță cu stânga, la fel ca în 2019, fă-o sănătoasă, pentru că în interesul cetățenilor jurămintele politice pot fi și trebuie încălcate!

Abandonează-ți actualul oficiu, Palatul prezidențial, reconstruit de Erdogan! E prea luxos și prea costisitor, pentru un președinte care s-a declarat altfel, decât precedenții.

Nu asculta sfaturile străinilor! Oricât de valoros ar fi darul străinului, până la urmă e tot un cal troian în cetatea noastră.  

Întoarce-te cu fața spre jurnaliști! Pe parcursul mandatului de președinte nu ai avut nici o conferință de presă în adevăratul sens al acestei noțiuni.

Citește-l pe Brodski, cel născut într-o zi cu tine! Ia aminte la versurile lui cu tentă politică «Ворюга мне милей, чем кровопийца!»

Editorial de Valeriu Reniță

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.