Mai mulți juriști cu renume din țară au venit cu propunerea de a iniția reformarea Curții Constituționale

Mai mulți juriști cu renume din țară au venit cu propunerea de a iniția reformarea Curții Constituționale a Republicii Moldova. Grupul de inițiativă format din 17 juriști notorii, printre care foști președinți ai Curții Constituționale și judecători la CEDO, a lansat propunerea de a convoca o conferință internațională pentru a discuta rolul, funcțiile și competențele Curții Constituționale.

”Personal, cred că a venit momentul când trebuie să analizăm serios necesitatea reformării Curții Constituționale. Situația de astăzi s-a schimbat și ea diferă radical de perioada când a fost creată Curtea Constituțională”, a declarat fostul judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Stanislav Pavlovschi,

Juristul afirmă că golurile din legislația ce reglementează activitatea Curții Constituționale generează în unele cazuri absurdități.

”De exemplu, în Moldova orice deputat are dreptul de a sesiza CC. Dacă fiecare va depune sesizare, vom avea 101 sesizări. Legislația națională nu prevede niciun mecanism de prevenire a acestei absurdități”, a declarat fostul judecător la CEDO.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, nu exclude chiar organizarea unui referendum național la care să se propună modificări în Legea Supremă cu privire la activitatea Curții Constituționale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.