Mai multe persoane publice și juridice au statut de învinuit în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău

Șase persoane publice și cu funcție de demnitate publică, dar și o persoană juridică au statut de învinuit în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Despre aceasta a scris pe Facebook deputatul PPDA Igor Munteanu, care a primit informațiile de la Procuratura Generală. În documentele publicate de către Munteanu se arată că procurorii au remis comisii rogatorii în 7 jurisdicții internaționale.

„Procuratura mă asigură de celeritatea urmăririi penale în aceste cauze de rezonanță, susținând că mai multe date nu pot fi puse la dispoziție datorită principiului confidențialității urmăririi penale”, scrie Munteanu.

Deputatul a primit un răspuns și despre dosarele de rezonanță „Air Moldova” și „Gările și Stațiile Auto”. Procuratura menționează că, în cazul „Air Moldova”, au fost audiați martori, persoane bănuite, s-au făcut percheziții și s-au colectat probe. Totodată, la cererea Procuraturii s-a pus sechestru pe capitalul social al SRL, care a privatizat „Air Moldova”. Mai multor persoane li s-a atribuit calitatea de bănuit, 2 persoane sunt sub învinuire.

În privința „Gările și Stațiile Auto” au fost inițiate acțiuni de urmărire penală, ridicări de documente și audierea unor martori.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.