Lider al PSRM: Anularea legii miliardului este politizată de către partidele, care se simt incomod că inițiativa nu a fost adoptată cu voturile lor

Banca națională are destule rezerve, pentru ca anularea legii miliardului să fie pusă în aplicare. Chiar și așa, deputații din opoziție speculează pe acest subiect, încercând să politizeze subiectul. Opinia a fost expusă de către președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, la Primul în Moldova.

“Nu există forță politică, partid, care în platforma sa nu a avut această problemă și nu a spus că va face totul pentru a anula legea miliardului. Au fost declarate și referendumuri și proteste la acest capitol. Când auzim că anularea legii miliardului va crea probleme în sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova, iarăși, se revine la agenda politică. Le este incomod că inițiativa nu a fost adoptată cu voturile lor. Tema e utilizată cu rea intenție”, a declarat Furculiță.

Socialistul a mai amintit că unii dintre cei care o critică sunt democrații, și asta pentru acea lege, în 2016, a fost aprobată prin asumare de guvernul Filip.

Amintim că la inițiativa PSRM, “legea miliardului” a fost anulată. Banii, care au fost economisiți în urma acestei decizii, vor fi direcționați pentru subvenții în agricultură. Este vorba despre aproape 900 de milioane de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.