VIDEO // Autoritățile de la Paris au distrus zeci de colete cu produse, trimise din Moldova

Zeci de colete trimise în Franța de cetățeni din Republica Moldova, dar și România au fost distruse și confiscate, în urma unui control efectuat de Poliția municipală, vama și direcția regională a mediului din Nisa. Este vorba despre 1,2 tone de alimente care au fost distruse și pachete de țigări, dar și alcool care au fost confiscate, scrie francebleu.fr.

De câteva luni, poliția municipală din Nisa a observat reapariția unei piețe negre în districtul bisericii rusești.

„Când mi-am preluat funcția în 2017, am luat măsuri pentru a lupta împotriva acestor vânzări stradale, care provoacă, de asemenea, tulburări în ordinea publică, deoarece acestea sunt efectuate în mijlocul străzii. Camioanele din țările estice se opriseră, dar de câteva luni le-am văzut revenind. Prin urmare, am decis să acționăm “, explică Richard Gianotti, șeful poliției municipale din Nisa.

Aproximativ douăzeci de polițiști municipali, vameși și Direcția Regională pentru Mediu, Planificare și Locuință (DREAL) au organizat o operațiune comună vineri, 18 decembrie. Astfel, au fost oprite și verificate trei camioane din Moldova și România care erau pline cu mărfuri. Este vorba despre aproximativ 500 de pachete ilegale, având în interior 234 pachete de țigări de contrabandă, aproape 250 de litri de alcool, aspiratoare, scaune și 1,2 tone de alimente.

Țigările și alcoolul au fost confiscate, iar mâncarea distrusă, fiind vorba despre carne, pește, brânzeturi și alimente gata preparate care fuseseră transportate de câteva zile, fără a respecta regulile sanitare. Mobilierul și aparatele de uz casnic au fost returnate, iar vehiculele au fost conduse până la confiscare. Acestea vor fi returnate proprietarilor lor atunci când își vor plăti amenzile pentru transportul ilegal de marfă și munca sub acoperire. Totodată, cele opt persoane aflate la bordul camioanelor nu au putut furniza contracte de muncă sau declarații ale lucrătorilor detașați.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.