Ion Ceban: Al patrulea lot de donaţie a fost oferit din partea orașului Mannheim din Germania, pentru refugiații din Ucraina, adăpostiți la Centrul. Mulțumim pentru suport

Al patrulea lot de donaţie a fost oferit din partea orașului Mannheim din Germania, pentru refugiații din Ucraina, adăpostiți la Centrul de plasament din strada Studenţilor 7/4 din capitală.

Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba despre 13 frigidere industriale și mâncare pentru copii, toate în valoare de circa 33 mii de euro.

„În total, până acum, Primăria capitalei a recepționat din partea autorităților orașului german Mannheim donații pentru refugiații din Ucraina în valoare de 250 mii de euro, fapt pentru care le mulţumim mult. Amintesc că orașul Mannheim din Germania s-a înfrățit cu municipiul Chișinău acum 33 de ani.

În acelaşi timp, cei peste 90 de refugiaţi din Ucraina cazaţi la Centrul Lukoil, gestionat de municipalitate, sunt alimentaţi, li se oferă asistenţă psihologică, socială, medicală, juridică. Mai mulţi refugiaţi au fost angajați în câmpul muncii, iar copiii acestora sunt încadraţi în sistemul de învăţământ din capitală”, a declarat edilul.

Totodată, din luna martie până în prezent, din depozitul centrului de plasament municipalitatea a oferit pachete cu ajutoare alimentare şi igienice la peste 34 de mii de familii, zilnic fiind eliberate între 300 şi 500 colete.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.