În cadrul vizitei la Minsk, premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu omologul său belarus

Guvernul din Belarus, interesat de inițiativa lui Igor Dodon privind industrializarea țării: Aceste platforme vor deschide noi oportunități pentru cooperarea moldo-belarusă.

Guvernul din Belarus s-a arătat interesat de inițiativa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de a dezvolta în țară 16 platforme industriale multifuncționale. Premierul belarus, Roman Golovcenko, a declarat în cadrul unei discuții cu primul-ministru moldovean, Ion Chicu, care se află la Minsk, că aceste platforme vor deschide noi oportunități pentru cooperarea bilaterală moldo-belarusă.

Cei doi premieri au vorbit despre consolidarea și dezvoltarea relațiilor comercial-economice. Ion Chicu a exprimat interesul Guvernului de a spori volumul exporturilor produselor moldovenești pe piața belarusă. Chicu a încurajat participarea activă a companiilor belaruse la licitațiile lansate pentru construcția drumurilor. Premierul moldovean a declarat că Moldova este interesată și de continuarea cooperării privind asamblarea autobuzelor și troleibuzelor și eventual de fabricarea unui model nou de autobuz electric.

Oficialii s-au arătat interesați în implementarea proiectelor de investiții în sectorul vinicol, agroindustrial, zootehnic și cel farmaceutic. Moldova dorește să preia experiența belarusă în dezvoltarea complexelor animaliere, dar și a sectorului semincer.

Guvernele celor două state s-au angajat să-și unească eforturile în combaterea răspândirii infecției COVID-19.

Ion Chicu participă, la Minsk, la ședința Consiliului Interguvernamental al Uniunii Economice Eurasiatice.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.