Dodon: Moțiunea de cenzură semnată de PAS și PPDA împotriva Guvernului Chicu are un singur scop: de a institui haosul în țară

Moțiunea de cenzură semnată de PAS și PPDA împotriva Guvernului Chicu are un singur scop: de a institui haosul în țară. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele răspunde”.

„Cineva dorește mult să destabilizez situația din Moldova. Sunt mai multe tentative în ultimul timp ca în Moldova să fie haos. Alianța haosului o face Sandu-Candu-Plaha-Șor. Această alianță neoficială, deocamdată, devine tot mai clară”, a spus Igor Dodon.

Președintele mai spune că pe acești politicieni nu-i interesează soarta cetățenilor Republicii Moldova, ei își fac interesele. 

„Profită unul de altul. Șor și Plahotniuc și Candu vor să oprească dosarele penale. Năstase – „за любой кипеш”, important să apară ceva, să obțină vreo funcție, pe cea de premier, de exemplu. Maia Sandu a nimerit acum în capcană. Dna Maia Sandu, sunteți atât de naivă că ați căzut presiunilor. Acum de câștigat au toți bandiții, în afară de dvs”, a spus președintele.

Șeful statului spune că cel mai probabil alianța haosului nu va reuși să adune numărul necesar de voturi pentru a demite Guvernul Chicu. Dacă acest lucru se va întâmpla totuși, Maia Sandu va fi nevoită să se așeze la masa de negocieri cu Plahotniuc și Șor pentru a identifica un candidat la funcția de premier.

Igor Dodon mai spune că nu va accepta candidatul propus de partidele oligarhice și de către deputații transfugi, dacă Guvernul va fi demis, Ion Chicu rămâne premier interimar până la alegeri.

“În acest caz în țară va fi un haos total, iar oamenii trebuie să cunoască că Andrei Năstase și Maia Sandu se fac vinovați de acest haos”, a conchis președintele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.