IMAS, rezultate pentru anticipate: Trei forțe politice ajung în Parlament, ACUM scade puternic

Dacă duminică ar avea loc alegeri anticipate, atunci, în baza votului pe liste, în Parlament ar ajunge trei forțe politice, potrivit unui nou sondaj realizat de IMAS. Este vorba despre PSRM, blocul format din PAS-PPDA și PDM, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

Astfel, pentru PSRM și-ar da votul 30,1% dintre votanți, PAS-PPDA ar acumula 23,4%, iar la o diferență foarte mică s-ar clasa PDM, cu 23,2%.

Partidul Șor s-a clasa foarte aproape de pragul electoral de 6%, fiind creditat cu 5,3 la sută din sufragii.

Numărul indecișilor este de 9,7%.

Precizăm că în baza votului de pe liste sunt aleși 50 de deputați, iar restul de 51 sunt stabiliți în circumscripții uninominale.

Comparativ cu rezultatele scrutinului din 24 februarie, sunt în scădere rezultatele tuturor formațiunilor creditate cu șanse de accedere în Parlament, dar cea mai mare cădere este în cazul partidelor conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase. Democrații practic își mențin scorul. Potrivit rezultatelor oficiale, pentru lista națională a candidaților PSRM au votat – 31,15%, a blocului ACUM – 26,84%, a PDM– 23,62. Partidul Șor a obținut în circumscripția națională 8,32% din sufragii.

Studiul a fost realizat de IMAS în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019 pe un eșantion de 1110 de respondenţi. Marja de eroare este de +/- 3%.

Amintim că sondajele realizate de IMAS în campania electorală au prognozat cel mai exact rezultatele alegerilor din 24 februarie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.