SONDAJ: Guvernarea formată din PSRM și PDM, va putea cel mai bine să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii din Moldova

Guvernarea formată din PSRM și PDM, care au obținut cele mai multe mandate în noul Legislativ, va putea cel mai bine să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova. Acest lucru rezultă din sondajul realizat de IMAS, transmite stiridinmoldova.md cu referire la abcnews.md.

Cei mai mulți particpanți la studiu au spus că își doresc o coaliție formată de socialiști și democrați – 31%.

Pentru o guvernare formată din PSRM și componentele blocului ACUM au optat 20% dintre cetățeni, în timp ce alianța dintre PDM-PAS-PPDA este dorită de fiecare al zecelea moldovean chestionat.

24% cred că opțiunea corectă, în situația creată, ar fi alegerile anticipate, iar 15% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.

Potrivit sondajului, coaliția PSRM-PDM va reuși cel mai bine să îmbunătățească infrastructura de drumuri (39%, comparativ cu 22% în cazul alianței PSRM-ACUM și 11% în varianta PDM-ACUM), să ajute pensionarii – 39% (PSRM-ACUM – 24%, PDM-ACUM – 12%), să îmbunătățească ordinea publică și siguranța cetățeanului – 38% (PSRM-ACUM – 23%, PDM-ACUM – 12%), să crească nivelul de trai al oamenilor – 36% (PSRM-ACUM – 24%, PDM-ACUM – 12%), etc.

Amintim că, în urma scrutinului din 24 februarie, PSRM are 35 de mandate în Parlament, PDM – 30, PAS – 14, iar PPDA – 12.

Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda PDM, în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019. La studiu au participat 1110 respondenți, iar marja de eroare este de +/-3%.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.