Ilan Șor critică finanțarea externă a reformei justiției: Vă ofer 10 milioane de dolari, fără condiții

Ilan Șor e gata să ofere Guvernului 10 milioane de dolari pentru reforma justiției. Politicanul a făcut această declarație în cadrul unei emisii în direct pe pagina personală de Facebook.

El și-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că această reformă importantă este finanțată de state străine, inclusiv de SUA. Mai mult decât atât, în schimbul suportului financiar, Guvernul trebuie să îndeplinească mai multe condiționalități, care sunt în detrimentul Republicii Moldova.

“Băieți, îmi cer scuze, eu nu vreau să fiu curatorul vostru, dar sunt gata să fiu donator. Eu, cetățean al Republicii Moldova, sunt gata să vă ofer 10 milioane de dolari pentru reforma justiției. Întrebare: de ce de la mine nu luați bani, dar de la state străine luați? Daca acceptați, mâine vă transfer suma. Haideți să vedem cât de sincer sunteți. Voi gestionați banii, eu nu va pun nicio condiție”, a declarat Ilan Șor.

Politicianul a opinat că actuala guvernare se joacă de-a reforma justiției. Majorarea salariilor judecătorilor, pedepsirea magistraților corupți și motivarea deconspirării cazurilor de corupție sunt singurele măsuri eficiente, consideră Ilan Șor.

“Toata reforma justiției – vorbe goale. Până nu va fi creată o Curte de casație, până când oamenii simpli nu vor putea aprecia vinovăția sau nevinovăția, până când judecătorii nu vor primi salarii de 20 de mii de dolari, și ei vor rămâne 100 de oameni, iar cei care îi vor monitoriza vor fi 2000, și pentru fiecare act de corupție deconspirat va fi acordat premiu în sumă de jumătate de milion de dolari – nu veți face ordine în justiție”, a menționat Ilan Șor.

Potrivit lui Ilan Șor, guvernarea confirmă că este incompetentă și condusă din exterior, prin faptul că ia bani pentru reforma justiției de la state străine.

“De ce luați de la state străine bani pentru reforma justiției? Sunteți gata să vă așterneți sub curatorii voștri și să le acceptați toate condițiile? Nu vă este rușine să distrugeți independența noastră? Sunteți oamenii care distrugeți ceea ce s-a făcut bine-rău în ultimii 30 de ani”, a concluzionat Ilan Șor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.