Consilierii Partidului “Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei” boicotează ședința de astăzi în semn de protest

Consilierii Partidului “Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, susținuți de echipa lui Ilan Șor, nu vor participa la ședința de astăzi  a Consiliului Raional Orhei, care va avea loc la ora 13:00, în semn de protest. Anunțul a fost făcut de către deputatul Marina Tauber pe pagina sa de Facebook. Potrivit ei, și la Orhei se pun la cale coaliții dubioase între PSRM, PDCM și PAS. Asta deși anterior, liderii acestor formațiuni declarau sus și tare că acest lucru nu se va întâmpla.

„Sperăm în continuare că reprezentanții partidelor PSRM și PDCM vor da dovadă de fermitatea promisă și declarată, și nu vor forma o coaliție cu partidul de guvernământ PAS. Și să vedem cum ei “nu vor face” și vor îndeplini ceea ce oficial au vociferat la nivelul întregii țări și la nivelul conducerii partidelor lor. Dragi orheieni, împreună am trecut prin multe! Vom depăși și această situație! Va trece și asta!”, menționează Marina Tauber.

Potrivit deputatului, partidul guvernării (PAS), a reușit să obțină câteva mandate de consilieri din motiv că a scos din alegeri Partidul „Șansă”, abuziv și ilegal.

„Toți știu și înțeleg că PAS a înșelat oamenii și, tradițional, cu forța a intrat în raionul nostru. Dacă nu ar fi fost înlăturat Partidul “Șansă”, pe care noi l-am susținut, inițial, în alegerile locale, PAS nici nu ar fi fost prezent în raion. Dar ținând cont de faptul că mulți locuitori din Orhei, pur și simplu, nu au avut timp să se orienteze, astăzi echipa Partidului “Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, pe care l-am susținut în ultimul moment, are 10 consilieri în Consiliul Raional Orhei”, a mai adăugat Marina Tauber.

Ea a menționat că tot ceea ce s-a făcut în raionul Orhei în ultimii ani este meritul exclusiv a lui Ilan Șor și al echipei sale, care a atras fonduri și investiții colosale. De altfel, bani în raion,nu sunt și nu au fost vreodată.

„Bani în raion nu sunt și nici nu au fost. Iar ceea ce am realizat în ultimii 4 ani este rezultatul și eforturile uriașe exclusiv ale lui Ilan Șor și ale echipei noastre. Prin urmare, vom continua și în continuare să ajutăm și să construim satele din Orhei și să îmbunătățim viața locuitorilor, și suntem gata să cooperăm absolut cu toți primarii, care vor apela la noi pentru susținerea proiectelor de infrastructură, sociale și de altă natură. Am făcut, facem și vom face totul pentru a asigura pacea, dezvoltarea și liniștea în raionul nostru”, mai spune parlamentarul.

Marina Tauber a mai spus că “Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, precum și întreaga echipă a lui Ilan Șor, condamnă cu fermitate situația actuală, ceea ce s-a întâmplat la ultimele alegeri locale și lupta dintre celelalte formațiuni și a consilierilor independenți pentru conducerea în Consiliul raional Orhei.

Amintim că duminică, Ilan Șor a menționat că Partidul Politic „Șansă” a fost scos din alegeri în urma unei înțelegeri dintre Igor Dodon și Maia Sandu, care ar fi pierdut lamentabil alegerile locale, întrucât formațiunea condusă de Alexei Lungu s-ar fi clasat pe primul loc. Actualmente, PSRM și PAS formează coaliții în mai multe raioane. Potrivit lui, există o înțelegere tacită între cele două formațiuni pentru a forma alianțe cel puțin în 8 raioane.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.