Ilan Șor a criticat “realizările” diplomaților moldoveni lăudate de Sandu și Grosu

Ilan Șor a remarcat că atât Maia Sandu, cât și Igor Grosu scriu postări trase la indigo despre „realizările profesionale” ale diplomaților moldoveni. „Fiecare frază este o hilaritate”, a menționat politicianul și filantropul.

În opinia sa, despre ce realizări putem vorbi când “autoritățile nu au mișcat un deget” în situația evacuării persoanelor din Israel, oferind asistență doar celor care se aflau în Fâșia Gaza.

“Au scuipat pe cetățenii moldoveni din Israel. Împreună cu colegii mei am întors în țară peste 1.500 de persoane, în timp ce regimul nu a mișcat un deget”, a subliniat el.

Potrivit lui Ilan Șor, autoritățile scriu că la toate forumurile internaționale despre Moldova se vorbește cu mândrie și respect, însă despre faptul că “organizațiile internaționale de diferite niveluri pur și simplu strigă despre încălcarea drepturilor omului în Moldova” se pare că este incomod de scris.

El a subliniat că în Moldova “se închide gura presei, iar oamenii nu sunt lăsați să voteze pentru cine vor ei”.

„Ei scriu că diplomații au aprofundat parteneriatele de apărare și securitate…. Dar în realitate cum stau lucrurile? În realitate, țara este alimentată cu arme și împinsă într-un conflict militar. Cu cine vom lupta? Deocamdată vedem doar că regimul luptă cu proprii cetățeni”, a spus Șor.

El a adăugat că declarațiile despre promovarea intereselor țării în zeci de capitale sunt aparent „despre împrumuturi europene și șerbie moldovenească”.

„Și apoi eterna poveste potrivit căreia „integrarea europeană este deja un proiect național”.

Doar că „proiectanții” nu scriu nimic despre beneficiari. Și tac în mod deliberat cu privire la termenul acestei „integrari europene”. De altfel, cunoaștem asta și fără ei”, a subliniat Ilan Șor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.