Igor Dodon susține că Republica Moldova este deschisă pentru o colaborare cu toți partenerii externi

Șeful statului Igor Dodon susține că Republica Moldova este deschisă pentru o colaborare cu toți partenerii externi, și din Est și din Vest. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de astăzi a Colegiului Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, la care a participat șeful diplomației moldovenești, Aureliu Ciocoi, premierul Ion Chicu, precum precum și o serie de diplomați şi Ambasadori în exercițiu ai Republicii Moldova.

«Drept prioritate avem implimentarea acordului de asociere cu UE. Cunoaștem opinia partenerilor de Bruxelles, cunoașteți pașii făcuți inclusiv de actualul Guvern, care pe unele elemente este mult mai ambițios decât Guvernul precedent și unele Guverne din ultimii ani și sunt convins că acest dialog cu Bruxellul va continua și va fi eficient. Vom continua relația noastră cu Federația Rusă. În 2019 noi am restabilit dialogul la toate nivelurile. În ultimii trei-patru ani era dialog bun cu Federația Rusă doar la nivel prezidențial, acum avem și la nivelul Legislativului și la nivelul Executivului. Foarte importantă este relația cu vecinii noștri. Amintească că în aprilie noi împlinim 10 ani de la semnarea acordului de parteneriat de cooperarea strategică cu România. Noi ne dorim ca acest parteneriat strategic să fie dezvoltat în continuare», a declarat șeful statului Igor Dodon.

Președintele a mai spus că Republica Moldova are parteneriate strategice și cu alte țări precum Turcia, SUA, iar în martie ar putea fi semnat parteneriatul cu Ungaria.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.