Președintele a venit cu un mesaj DUR către ambasadorii R. Moldova

«Ambasadorul Republicii Moldova nu se află la odihnă, în afara țării. Ambasadorul primește salariu din contul contribuabililor pentru a da rezultate, dar nu pentru a fi la odihnă, în afara țării, într-un loc călduț». Cu acest mesaj a venit șeful statului Igor Dodon către Ambasadorii Republicii Moldova, în cadrul ședinței de astăzi a Colegiului Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

«Funcția de Ambasador nu este funcție de a trimite pe cineva la pensie, la odihnă, sau la sanatoriu, cum era primit la noi anterior. La un loc mai călduț. O spun foarte sincer și dur: noi așteptăm de la Ambasadori rezultate. Dvs nu sunteți la odihnă, în afara țării. Hai să facem o analiză, care sunt rezultatele fiecărei ambasade referitor la schimburile comerciale, atragerea investițiilor și o să vedeți care vor fi rezultatele. Dacă să punem un indicator pentru fiecare ambasadă, câți investitori ați atras în economia Republcii Moldova și care este dinamica schimbului comercial, o să vedeți că nu fiecare dintre dvs aveți cu ce să vă lăudați.», a spus Igor Dodon.

Președintele le-a amintit diplomaților moldoveni că ceea ce așteaptă de la ei este profesionalism și disciplină. «Dacă o ambasadă pe parcursul unui an nu aduce un investitor sau nu aduce câteva activități, ca să sporească imaginea țării, atunci despre ce vorbim noi. Atunci cu ce ne ocupăm noi în afara țării», a mai adăugat președintele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.