Tot mai mulți moldoveni vor beneficia de indexarea pensiei de la 1 octombrie. Cifra este în creștere cu 270 DE MII

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecție Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că sunt bani pentru indexarea pensiilor de două ori pe an: la 1 aprilie și 1 octombrie. Dumbrăveanu susține că ministerul a făcut deja calculele estimative, iar aceste cheltuieli vor fi acoperite din sursele bugetare.  

„Am estimat care sunt costurile. Vreau să vă asigur că, toate liniile sociale care sunt asumate, au acoperire în bugetul de stat sau bugetul asigurărilor sociale de stat”, a declarat Dumbrăveanu.

Ministrul susține că, numărul pensionarilor care vor beneficia de indexare la 1 octombrie se va majora cu aproape 270 de mii, în urma deciziei de a indexa de două ori pe an toate pensiile, indiferent de mărimea lor.

”Numărul pensionarilor pentru limită de vârstă este în jur de 700 de mii, iar numărul pensionarilor care beneficiau de dubla indexare era de 430 de mii. Aceasta este diferența care s-ar încadra suplimentar în dubla indexare”, a declarat ministrul. 

Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat, la 10 februarie, că pensiile tuturor pensionarilor, indiferent de mărimea lor, vor fi indexate de două ori pe an. Guvernul a elaborat un proiect de lege care prevede indexarea, la 1 octombrie, și a pensiilor mai mari de 1726 de lei. Documentul urmează să fie aprobat la ședința Executivului din această săptămână.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.