Deputații PAS și PPDA au făcut jocul lui Candu și Șor. Batrîncea: De dragul luptei nu trebuie să mergi împotriva oamenilor

Deputații Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase au făcut jocul lui Andrian Candu și Ilan Șor, blocând ajutorul guvernului pentru oameni. În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a spus că acest joc politic în care a intrat blocul ACUM este împotriva cetățenilor Republicii Moldova.

„Ne pare rău că colegii din blocul ACUM s-au aliniat mesajului dlui Candu și a cetățeanului Șor. Ne pare rău, căci noi am considerat că pozițiile sunt diferite. Că de dragul luptei nu trebuie să mergi împotriva oamenilor”, a spus Batrîncea.

Deputatul PSRM a amintit că anterior, în plenul Parlamentului, deputații unanim s-au expus pentru inițiativa de a majora salariile medicilor, care luptă pe prima linie cu COVID-19. Astăzi, când Guvernul a pregătit proiectul și a găsit banii necesari, parlamentarii au ales să-și facă jocurile în detrimentul oamenilor.

„Ne pare rău, că indiferent de interese de partid, noi avem responsabilitate față de oameni. Chiar și în situația de COVID Guvernul a găsit bani pentru serviciul medical de urgență. Guvernul a găsit posibilitatea să majoreze salariul medicilor. Ceea ce noi în parlament am dorit unanim. Guvernul a găsit bani ca să ajute 660 de mii de pensionari. Guvernul a găsit bani pentru agricultori, militari și polițiști. Ceea ce este complicat de analizat pentru noi că colegii din opoziția veritabilă spun că inițiativele sunt bune. Înțelegem că ei ar dori să vină cu aceste inițiative”, a mai spus Batrîncea. 

Precizăm că astăzi opoziția PAS-PPDA-PRO Moldova-PP ȘOR a boicotat ședința Parlamentului. În urma acestei decizii a fost blocată majorarea salariilor la medici, acordarea banilor suplimentari pentru agricultori și plata a câte 700 de lei suplimentar pentru aproximativ 660 de mii de pensionari din întreaga țară.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.