Igor Dodon în cadrul unei emisiuni a declarat că, statul trebuie să mențină în proprietate activele strategice

Statul trebuie să mențină în proprietate activele strategice. Aceasta este poziția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, legată de privatizările celor mai importante instituții cu capital majoritar de stat, transmite stiridinmoldova.md.

Liderul de la Chișinău a declarat, în cadrul emisiunii de astăzi „Președintele răspunde”, că așa întreprinderi precum Calea Ferată, Moldotelecom, Rețelele Energetice trebuie să rămână în proprietatea statului.

Tot ce este strategic, chiar în condițiile unei economii de piață, trebuie să fie în proprietatea statului”, a declarat Dodon.

Președintele susține că în domeniile unde activează oamenii de afaceri nu trebuie să intervină statul. Igor Dodon a dat exemplul comapaniei „Metalferos”, pe care Guvernul a anunțat că o va scoate la privatizare. Potrivit șefului statului, în cazul „Metalferos” trebuie să fie un concurs transparent cu licitație cu strigare.

Recent premierul Ion Chicu a solicitat suportul partenerilor de dezvoltare pentru a organiza transparent și eficient privatizarea companiei Metalferos, fost monopolist pe piața fierului uzat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.