Un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter a fost resimțit în Moldova

În această dimineață, la ora 3.26, în România s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter. El a fost resimțit și în Moldova, iar cu această ocazie, deja devenind o tradiție, internauții au reacționat cu sarcasm la acest seism, transmite stiridinmoldova.md.

Șeful Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie și Seismologie din Chișinău, Ion Ilieş, a declarat pentru IPN că seismul s-a produs la o adâncime de circa 120 de kilometri. La Chișinău intensitatea seismică a fost de aproximativ 4 grade din 12.

Ion Ilieş a menționat că, la o astfel de intensitate, seismele trezesc oamenii din somn, însă nu provoacă avarieri la clădiri. Acesta este primul cutremur din acest an cu o intensitate atât de mare.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Daria Neceaeva, a declarat pentru IPN că în urma cutremurului nu au fost raportate pagube.

Unul dintre seismele de intensitate mai mare, resimțit în Republica Moldova, s-a produs în luna octombrie 2018. Seismul a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.