Sondaj de opinie publică: Candidatul PSRM cu cele mai mari șanse de a câștiga mandatul de deputat în circumscripția de la Hâncești

Candidații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și Partidului Democrat din Moldova, la alegerile parlamentare anticipate în circumscripția 38 (Hâncești), au șanse egale pentru a câștiga alegerile. De această părere sunt majoritatea experților chestionați de către Compania iData, care a prezentat astăzi studiul sociologic, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit cercetării, câte 30 la sută dintre experții întrebați de companie, susțin că șansele candidaților socialist și democrat sunt cele mai mari pentru a obține victorie la alegerile din 15 martie. Din partea PSRM candidează doctorul în medicină, Ștefan Gațcan, iar din partea PDM, Ion Mereuță, fost șef al Cancelariei de Stat în Hâncești. Doar 25 la sută dintre experți cred că mandatul de deputat va reveni candidatului PAS, Olesea Stamate.

Compania a realizat, în circumscripție, și un sondaj de opinie publică. Potrivit cetățenilor chestionați, cele mai mari șanse la alegerile din martie le-ar avea un candidat independent – 20,3 la sută. Următorul clasat ar fi candidatul PSRM cu 15,4%. Candidatul PAS este creditată cu șanse de victorie de doar 10,3 la sută, în timp ce candidatul blocului electoral Unirea, este creditat cu șanse de câștig de 9,6%. Spre deosebire de experți, cetățenii nu cred că Ion Mereuță, candidatul PDM, are mari șanse pentru victorie. Doar 4,1% cred că democratul va câștiga alegerile. Aproape 35 la sută din respondenți nu au știut ce să răspundă la această întrebare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.