Igor Dodon este dispus să accepte o alianță majoritară dintre PSRM și democrați, dacă ultimii vor fi dispuși să discute

Președintele Igor Dodon este dispus să accepte o alianță majoritară dintre PSRM și democrați, dacă ultimii vor fi dispuși să discute. În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Moldova 1, Dodon a declarat că socialiștii, oricum, trebuie să participe la guvernare, iar cetățenii optează fie pentru o alianță PSRM-ACUM, fie pentru una PSRM-PDM și nicidecum pentru o coaliție între democrați și PAS-DA, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Sondajele demonstrează că cetățenii consideră că cele mai bune alianțe în actualul Parlament sunt cu participarea socialiștilor, ori cu ACUM, ori cu PDM, dar nu o alianță de dreapta”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că, în data de 2 aprilie, la președinție au avut loc consultări dintre liderii grupurilor parlamentare ale PSRM și PDM. La discuții au fost invitați și cei din ACUM, care au refuzat, însă, invitația.

„Am transmis șefului statului că PDM este deschis dialogului cu toate partidele care doresc să evite criza politică, economică și socială care ar putea fi urmare a blocajului politic”, a declarat președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, după discuțiile de la Reședința de Stat.

Atât socialiștii, cât și democrații au anunțat că deși există divergențe cu privire la viziunile politice dintre cele două formațiuni, la nivel social, în programe sunt multe lucruri comune.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.