Un băiat de 16 ani a decedat după ce bunica l-ar fi tratat de scabie în condiții casnice

Moarte misterioasă în satul Bucuria, raionul Cahul. Un băiat de 16 ani a decedat, după ce bunica sa l-ar fi uns cu o substanţă pregătită în condiții de casă, pentru a-l trata de scabie. După asta, băiatul a ajuns în stare gravă la spital şi nu a mai putut fi salvat de medici, transmite stiridinmodova.md.

Pe 15 aprilie, adolescentul a fost depistat cu scabie, iar bunica acestuia i-a aplicat suspenzie de benzilbenzoat pe tot corpul. La data de 16 aprilie, procedura a fost repetată, dar fiind adăugată suplimentar la suspenzia de benzilbenzoat o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf (pucioasă).

Copilul a frecventat liceul pe 14 și 15 aprilie, iar la 17 aprilie, orele 8:40 a fost de urgență spitalizat în stare gravă în secția terapie intensivă, spitalul raional Cahul. La ora 10:50, s-a constatat decesul.

Preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului. Este strict interzis prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament, dar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecții.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.