Funcția de ministru al Finanțelor este propusă pentru Ion Chicu

Actualul secretar general de stat al Ministerului Finanțelor, Ion Chicu, a fost propus de către prim-ministrul Pavel Filip candidat pentru a conduce instituția. Anunțul a fost făcut de către șeful Executivului după ședința săptămânală a PDM.

„Chiar astăzi urmează să fac demersurile necesare către președintele Igor Dodon și sper că de această dată să nu aibă obiecții. Domnul Dodon spunea că nu este împotriva profesioniștilor”, a spus Pavel Filip.

Ion Chicu are 48 de ani. Acesta a fost numit secretar genera al Ministerului Finanțelor în data de 2 ianuarie 2018. Până atunci a fost consultant în domeniul managementului finanțelor publice în diferite proiecte la Ministerul Finanțelor, Banca Mondială, dar și alte organizații internaționale. Candidatul propus pentru șefia Ministerului Finanțelor a fost membru al Consiliului de Administrație al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Ion Chicu a deținut anterior funcții responsabile în structurile de stat: consilier al prim-ministrului și viceministru al Finanțelor. A urmat stagii profesionale în Belgia, Olanda, SUA, Polonia, Slovenia, Austria. Ion Chicu vorbește fluent limbile rusă, engleză și franceză. Este căsătorit și are trei copii.

Funcția de ministru al Finanțelor a devenit vacantă în data de 30 noiembrie, când Octavian Armașu a fost numit guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.