Foto // Strada Albișoara intră în reparație

Strada Albișoara este pregătită să intre în reparație. Pentru început, urmează să fie schimbată reațeua de apeduct ce are diametrul de 500 mm, în perimetrul străzilor Mihai Vitează și Petru Rareș. Potrivit primarului Ion Ceban, schimbarea acestei țevi este importantă, deoarece este într-o stare deplorabilă, fiind instalată în 1997. Astfel, din bugetul primăriei se va oferi 7 milioane de lei, iar lucrările se propun a fi finisate în maxim 100 de zile.

„Drumul nu va fi închis, nu va afecta circulația transportului. Apa nu va fi deconectată pentru locatari, dar în caz de schimbări va fi anunțat din timp. Doar pe această porțiune este necesară schimbarea și două treceri de canalizare la str. Alecsandri-Albișoara și Petru Rareș-Albișoara, din alți bani, suma este mai mică nu din aceste lucrări care încep acum. Alte utilități urmează să fie schimbate, termoelectrica, rețele termice pe o lungime de 417 m liniari”, a precizat edilul.

Ceban mai spune ca să fie schimbate rețelele subterane și să nu mai fie situații când după reparația străzii să apară surprize, în această situație trebuie să fie decaptat asfaltul.

Astfel, pe Albișoara va fi schimbat iluminatul stradal și înlocuirea acestuia cu becuri led, trotuarele vor fi reparate, suplinit iluminatul la poduri și intersecții. Mai mult, vor fi curățate gurile de captare, iar panourile publictare vor fi lichidate.

Cât ține de statul de asfalt, acesta va fi schimbat pe o suprafață de 90 de mii m2.

„Vrem ca lucrările să fie calitative și să nu mai venim cu alte reparații aici, în următorii ani. Licitațiile urmează să înceapă de mâine”, a conchis primarul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.