FOTO // A fost dublat numărul de angajați la dirijarea traficului rutier

Angajații Inspectoratului General al Poliției (IGP) se vor implica într-un număr mai mare la fluidizarea traficului rutier în municipiul Chișinău. Aceștia vor fi prezenți într-un număr mai mare în cele mai aglomerate sensuri giratorii și intersecții din capitală.

„Începând de astăzi, 22 ianuarie, angajații IGP vor fi prezenți mai mulți ca de obicei și vor activa în mod sporit la dirijarea traficului rutier la intersecțiile și sensurile giratorii din capitală, iar Inspectoratul General de Carabinieri va asigura prezența angajaților în preajma instituțiilor preșcolare și de învățământ pentru a ajuta copiii și părinții să traverseze în siguranță cele mai periculoase intersecții și treceri pentru pietoni”, a scris șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, pe canalul său de pe Telegram.

Oamenii legii îndeamnă participanții la trafic să se conformeze indicațiilor polițiștilor și ale reprezentanților Inspectoratului General de Carabinieri.

Totodată, în contextul prognozei anunțate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru următoarele zile, când va fi valabil un Cod galben de gheață fragilă și ninsori pe întreg teritoriul R. Moldova, Poliția le recomandă conducătorilor auto să aibă echipată mașina cu pneuri de iarnă, să verifice starea frânelor, întrucât în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.

Dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Șoferii trebuie să corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi a diminuării vitezei de deplasare.

De asemenea, recomandarea oamenilor legii este să conduceți cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă, iar pietonii să nu uite să traverseze strada la trecerile speciale, pentru că autovehiculele au nevoie de un spațiu mai mare de oprire pe carosabilul acoperit cu zăpadă sau gheață, să se asigure temeinic înainte de a păşi pe trecerea de pietoni, chiar dacă legislația rutieră le conferă prioritate.

Nu staţionați sau parcați autoturismele pe marginea carosabilului atât în capitală, cât și pe drumurile din republică, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Share this Post!

Related post

0 Comment