DOC//Un candidat PSRM, ar fi BĂTUT mai mulți oameni de BOBOTEAZĂ

Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la alegerile parlamentare, Grigori Uzun, ar fi lovit mai mulți oameni de Bobotează, iar ultimii au avut nevoie de intervenția medicilor. Incidentul a avut loc la Vulcănești, iar consilierii orașului îi cer liderei PSRM, Zinaida Grecianîi, să-l radieze de pe lista candidaților pe Uzun, care ar fi „un recidivist”.

Potrivit portalului vulcanestimd.com, Grigori Uzun ar fi fost în stare de ebrietate în momentul producerii incidentului. Socialiștii din localitate au organizat un eveniment lângă lacul din localitate, unde doritorii au putut să facă o baie la copcă de Bobotează. „La finalul sărbătorii, deputatul Adunării Populare a Găgăuziei și candidat la alegerile parlamentare din partea PSRM, Grigori Uzun, a început să se certe cu cei prezenți. Unii dintre cei prezenți au fost bătuți și au avut nevoie de intervenția medicilor”, se arată în scrisoarea semnată de consilierii orășenești din Vulcănești către Zinaida Grecianîi.

Aceștia mai spun că nu este primul caz când Uzun ar fi fost implicat în astfel de incidente. Astfel, pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal în anul 2013, care încă nu are finalitate. De asemenea, consilierii din Vulcănești spun că, în anul trecut, Grigori Uzun ar fi bătut crunt un alt cetățean în plină stradă: „Asta ne demonstrează că Uzun este un recidivist”.

„Astfel, noi cerem ca Grigori Uzun să-și prezinte demisia de onoare din funcția de deputat al Adunării Popularea a Găgăuziei. De asemenea, cerem organelor de drept să investigheze minuțios cele trei cazuri de agresiune, cu implicarea lui Uzun. Președinta PSRM, Zinaida Grecianîi, ar trebui să atragă atenția la ceea ce se întâmplă, mai ales că Uzun este în lista candidaților la alegerile parlamentare. Dacă nu se vor întreprinde măsuri, atunci ne rezervăm dreptul de a iniția procedura de colectare a semnăturilor privind revocarea lui Uzun din funcția de deputat al Adunării Popularea a Găgăuziei”, se arată în declarația semnată de majoritatea consilierilor orașenești din Vulcănești.

Share this Post!

Related post

0 Comment