Dumbrăveanu: În spitalele din țară și în secțiile de terapie intensivă există locuri suficiente

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat, în debutul ședinței Guvernului, că în spitalele din țară și în secțiile de terapie intensivă există locuri suficiente pentru pacienții cu COVID-19. Ministrul a precizat că toate informațiile, potrivit cărora la reanimare nu ar mai exista locuri pentru pacienții în stare gravă, sunt false.

Ministrul a mai spus că toate spitalele din țară au primit indicația să pregătească o rezervă de 20 de paturi pentru pacienții cu COVID-19. Dumbrăveanu a adăugat că va fi extins și numărul de locuri la Centrul de triaj COVID-19 din Chișinău, iar la  Institutul de ftiziopulmonologie va fi deschisă o secție specială pentru infectații cu coronavirus. De asemenea, în Chișinău a fost activată și cea de-a doua clinică a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, unde vor fi internate persoanele infectate cu COVID-19.

Potrivit ministrului, în prezent pe teritoriul țării sunt mai multe focare mari de infectare cu covid-19: unul la Primăria municipiului Bălți și altele la unii agenți economici.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.