Întrevedere: Ministrul Finanţelor și Ambasadorul României

Ministrul Finanţelor, a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova. În cadrul discuţiei, interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind etapa actuală de dezvoltare a relaţiilor bilaterale şi au manifestat reciproc interesul de aprofundare a dialogului în contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

De asemenea, părţile au făcut o incursiune în evoluţia de succes a proiectelor comune finanţate de România: reparația grădinițelor, renovarea Sălii cu Orgă, Muzeului de Artă și a Teatrului Hașdeu de la Cahul, donarea autobuzelor școlare, accentuând valoarea acestora şi interesul pentru continuarea implementării unor astfel de proiecte sociale.

Un alt subiect esenţial discutat în cadrul întrevederii, a fost fluidizarea traficului la punctele comune de trecere a frontierei. În acest sens, cei doi oficiali, au subliniat importanţa valorificării potenţialului de creștere a volumului exportului în Uniunea Europeană.

La final, ministrul Finanţelor a evidenţiat determinarea de a continua implementarea reformelor şi importanţa eforturilor în atingerea obiectivului strategic de integrare europeană a Republicii Moldova, dând asigurări că subiectele abordate vor avea continuitate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.