Mai multe cereri depuse, pentru exercitarea independentă a profesiunii de medic de familie

Circa 1095 de medici de familie au solicitat atribuirea practicii medicului de familie, dintre care 46 au depus cerere pentru exercitarea independentă a profesiunii de medic de familie, 17 – pentru înființarea Cabinetelor individuale ale Medicului de Familie și 29 au optat pentru Centre a Medicilor de Familie. Trei cabinete individuale ale Medicului de Familie sunt deja contractate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină și funcționează începînd cu 1 ianuarie 2019.

Depunerea dosarelor pentru atribuirea practicilor medicilor de familie s-a finalizat, urmând să fie evaluate cererile care au fost prezentate mai târziu din anumite motive (concediu medical, concedii pentru îngrijirea copilului, etc.).

Recepționarea cererilor pentru înființarea Cabinetelor Individuale ale Medicului de Familie și Centrelor Medicilor de Familie continuă.

Scopul Reformei Asistenței Medicale Primare este de a asigura cu medici de familie toate localitățile din țară și de a crește calitatea serviciilor medicale primare. Reiterăm că, libera practică a medicului de familie există în paralel cu sistemul existent, iar medicii au dreptul să aleagă individual forma de activitate.

Share this Post!

Related post

0 Comment