Decizia Curții Constituționale cu privire la dizolvarea Parlamentului este una neclară, afirmă Alexandru Tănase

Decizia Curții Constituționale cu privire la stabilirea circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului este una echivocă și neclară, susține fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Juristul a declarat, într-o emisiune televizată, că Parlamentul a fost sancționat pe nedrept, deoarece nu au fost întrunite condițiile constituționale de dizolvare a acestuia. În opinia lui Tănase, nu a existat nicio tentativă reală de a forma un Guvern, iar ceea ce am văzut a fost ”un joc de copii”.

”Doamna președinte Sandu niciodată nu a încercat să învestească un Guvern. Ea a parcurs formal anumiți pași ceruți de Constituție ca să poată bifa, ca mai apoi să poată ajunge la dizolvare, dar nimeni nu a încercat să învestească un Guvern. Astfel, sancțiunea dizolvării destul de greu poate fi aplicată în condițiile date. E o problemă de precedent”, a spus Tănase.

Fostul președinte al Curții Constituționale admite că magistrații Înaltei Curți, care au statuat că există motive de dizolvare a forului legislativ, au acționat mai mult politic decât juridic.

”Trebuie să ținem cont că judecătorii sunt și ei oameni vii, au și cultura lor politică, viziuni politice”, a menționat juristul.

Totodată, Tănase este de părere că alegerile anticipate nu vor schima semnificativ configurația din Parlament.

”Vom fi în luna august, cu un alt Parlament și mare sunt șansele că lucrurile vor fi exact acolo unde ne-am despărțit”, a declarat Tănase.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.