DOVADA că Maia Sandu le-a dat răgaz petroliștilor, pentru ca aceștia să reușească să mai scumpească odată benzina

Inițiativa legislativă care ar opri scumpirea carburanților se prăfuiește pe masa președintelui țării, Maia Sandu. În data de 21 aprilie, Parlamentul i-a transmis Președinției proiectul de lege care îi permite Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să plafoneze tarifele pe piața petrolieră. Deși au trecut deja două săptămâni, iar documentul este unul așteptat de cetățeni, șefa statului încă nu l-a promulgat, ultima zi fiind 5 mai.

PUBLIKA.MD scrie că purtătorul de cuvânt al Președinției, Liliana Anghel, spune că șeful statului examinează documentul și că în zilele următoare își va formula poziția argumentată. Între timp, petroliștii din nou au majorat prețurile, iar un litru de benzină a ajuns să coste 1 euro.

Amintim că potrivit unei investigații realizate de către jurnaliștii de la Ziarul de Gardă, în campania prezidențială din 2020 administrația companiei petroliere BEMOL a finanțat campania Maiei Sandu. Precizăm că benzinăriile BEMOL au fost primele care în ajun de Paște au majorat prețurile la benzină.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.