Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia ilegală a CSE privind excluderea partidului “Șansă” din alegerile locale

În hotărârea sa, Curtea de Apel Chișinău a declarat nulă decizia CSE nr. 92 din 3.11.2023, care a dus la excluderea partidului politic “Șansă” din alegerile locale din noiembrie 2023.

Președintele partidului “Șansă”, Alexei Lungu, a numit această decizie a Curții de Apel Chișinău “una istorică pentru Republica Moldova”.

El a subliniat că procesul electoral fără participarea partidului “Șansă” este ilegal. “Cu această hotărâre, am dovedit că autoritățile au acționat ilegal și nejustificat, au încălcat drepturile fundamentale ale omului și dreptul la alegeri libere. Este deja evident că alegerile locale desfășurate fără participarea partidului “Șansă” sunt nereprezentative și ilegale”, a spus Alexei Lungu.

Partidul “Șansă” intenționează să facă publice în viitorul apropiat planurile și strategia sa cu privire la această hotărâre. “Vom examina în detalii motivarea hotărârii și o vom analiza cu atenție din punct de vedere legal, după care vom anunța pașii noștri următori. Lupta nu s-a încheiat! Lupta abia începe, dragi prieteni! Justiția este de partea noastră!”, a concluzionat Alexei Lungu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.