Cuplurile de același sex sunt binecuvântate în bisericile catolice germane

Agenția de știri catolice din Germania (KNA) anunță că în prima jumătate a lunii mai au fost organizate peste 100 de servicii religioase pentru a binecuvânta uniunile homosexuale, transmite evz.ro.

Sub motto-ul „dragostea învinge”, Biserica Sfântul Benedict din München este una dintre cele patru din Bavaria care au ales să sfideze Vaticanul și să binecuvânteze relațiile de același sex. Aceste biserici vor organiza slujbe duminică pentru a binecuvânta cuplurile de același sex, informează și presa locală germană.

Decizia Bisericii Sf. Benedict din München și a celor trei biserici din Würzburg vine în ciuda învățăturilor Vaticanului conform cărora Biserica Catolică nu ar trebui să binecuvânteze relațiile de același sex.
În martie, Vaticanul și-a afirmat politica de primire a homosexualilor în biserică, dar a afirmat că preoții „nu pot binecuvânta păcatul”.Anunțul Vaticanului i-a supărat pe unii dintre catolicii germani, dornici să vadă biserica îmbrățișând o abordare mai progresivă a parteneriatelor între persoane de același sex. Peste 230 de profesori de teologie din Germania, Austria, Elveția și Olanda s-au distanțat de poziția Vaticanului în legătură cu uniunile homosexuale, scrie Deutsche Welle..

De o lungă perioadă de timp, o mare parte a Bisericii germane e purtătoarea de stindard a celor mai moderniste viziuni. Mulți cardinali germani s-au pronunțat în ultima vreme pentru binecuvântarea cuplurilor homosexuale. Decizia reprezintă o mare provocare pentru Vatican, care nu are, practic, niciun fel de mijloace de a-i readuce la ascultare pe catolicii germani.

Fabuloasa putere financiară a Bisericii Catolice Germane

Asta pentru că Biserica germană este una dintre marile puteri ale creștinismului european și mondial. Nu prin forța credinței, ci prin puterea banului. Totul pleacă de la legile germane care le impun credincioșilor impozitul ecleziastic.
Mai exact, instituțiile religioase recunoscute au puterea de a impune credincioșilor care se declară aparținând acelei religii o taxă suplimentară la impozitul pe venitul personal. Această taxă este colectată de landuri, iar banii sunt puși la dispoziția diferitelor Biserici. Acest sistem a produs două efecte importante. Pe de o parte, bogăția bisericilor germane a crescut exponențial. Pe de altă parte, bisericile au pierdut mulți credincioși, care nu au fost de acord să plătească acest impozit în plus.

Se naște o schismă?

Miliardele primite de la credincioși au făcut ca Biserica Catolică Germană să capete o independență financiară față de Roma, iar acest lucru se vede și în ceea ce privește alegerile politice. Combinarea puterii economice a catolicilor germani cu viziunea lor culturală progresită și a convergenței cu establishmentul politic german (de asemenea progresist) are și un aspect geopolitic, pe placul catolicului Joe Biden Odată cu evoluția progresistă, bogatul clerul german devine și simbolul unei noi Biserici. Iar această nouă nouă Biserică poate vesti și o schimbare politică în Germania și, prin urmare, în restul uniunii Europeme.În consecință, imperiul universal al Sfântului Scaun riscă să devină teatrul unei provocări mult mai complexe și articulate decât dezbaterea doctrinară pe tema binecuvântării uniunilor dintre persoane de același sex, scrie ziarul italian Il Giornale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.