Crește numărul consumatorilor care renunță la compensația din partea statului

Președintele Consiliului de Administrație a SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban afirmă că până în prezent 75 de consumatori au renunțat la compensația oferită de stat pentru plata facturilor la gaz. 

Asta după ce, pe data de 25 ianuarie, au fost înregistrați 51 de consumatori care au renunțat la compensațiile oferite de Guvern.

„Potrivit datelor prezentate de către colegi, la moment 75 de consumatori au renunțat la compensații”, a spus Vadim Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat care este numărul plângerilor care au fost înregistrate de către instituție din partea consumatorilor, Vadim Ceban nu a putut oferi o cifră concretă, însă a explicat care pot fi motivele.

„Nu am avut așa multe plângeri, dar în majoritatea cazurilor noi am verificat și fie consumatorul nu a prezentat datele contorului la timp și datoria s-a acumulat pe o perioadă mai lungă, fie au existat alte motive, dar procentul nu este atât de mare”.

În cazul în care este nevoie de făcut un recalcul, instituția preîntâmpină consumatorii, se facc verificări, iar ulterior sunt făcute calculele, a mai precizat șeful Moldovagaz.

Vadim Ceban a anunțat la începutul săptămânii că a renunțat la compensația oferită de stat pentru plata facturilor la gaz.

Printre cei care declarat că nu au nevoie de compensații din partea statului se numără și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care, de asemenea, susține că a renunțat la ajutorul pentru plata facturilor la gaz.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.