Ședința CSP a fost amânată din lipsă de cvorum

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) nu au reușit nici astăzi să împartă distincții angajaților PG cu prilejul aniversării a 30 de ani de la fondarea instituției.

Ședința de astăzi a CSP nu s-a putut desfășura din lipsă de cvorum. Iar membrii prezenți au fost nevoiți să anunțe închiderea ședinței.

Amintim că subiectul a figurat și pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 26 ianuarie, însă nu a fost examinat. Ministrul Justiției a cerut timp pentru examinarea suplimentară a candidaturilor.

„Eu propun ca să amânăm subiectul cu privire la acordarea distincțiilor pentru mâine pentru analiza suplimentară a celor propuși pentru acordarea premiilor”, a menționat Sergiu Litvinenco în cadrul ședinței de miercuri.

La ședința de joi, 27 ianuarie, planificată doar pentru examinarea acestui subiect nu s-au prezentat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco și Galina Balmoș.

Potrivit membrului CSP, Constantin Șulu, titularii distincțiilor au fost selectați pentru „contribuția meritorie la dezvoltarea instituției”.

Totodată, s-a ținut cont și de faptul dacă au mai fost sau nu premiați anterior.

„Nu este cazul ca în fiecare an unii și aceeași procurori să se regăsească printre cei încurajați chiar dacă au obținut succese în activitate. Am încercat să aflăm care a fost contribuția personală a fiecărui procuror propus pentru încurajare”, a menționat Șușu.

 Membrii CSP vor încerca să se convoace în ședință, vineri, 28 ianuarie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.