Congresul Comunităților Rusești din Moldova declară: alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluție pentru depășirea crizei politice

Congresul Comunităților Rusești din Moldova declară, într-un comunicat de presă, că alegerile parlamentare anticipate sunt singura soluție pentru depășirea crizei politice, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

«Situația trebuie remediată urgent. Iar acest lucru este posibil doar în urma unor alegeri noi. Sperăm că în urma acestora, în forul Legislativ vor acede oameni caărora le pasă de soarta poporului și care pot opri haosul», se mai spun eîn declarația congresului.

Congresul Comunităților Rusești este cea mai mare și mai influentă organizașie ento-culturașă din Republica Moldova. Aceasta reuneștie comunități rusești municipale, raionale, orășenești și rurale cu un număr total de aproximativ 170 de mii de membri.

Amintim că la 7 iunie, Curtea Constituțională a statuat că termenul limită de formare a Guvernului a expirat, iar președintele este obligat să dizolve Parlamentul. Pentru că șeful statului a refuzat să-și îndeplinească obligațiile constituționale, Curtea a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului și a decis că decretul privind dizolvarea legislativului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate urmează să fie semnat de prim-ministrul Pavel Filip, în calitate de președinte interimar. La 9 iunie, Pavel Filip a semnat decretul privind desfășurarea scrutinului la 6 septembrie curent.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.