Experții Congresului Evreiesc European au dat un raport anual privind atacurile antisemite la scară globală

Experții Congresului Evreiesc European au dat publicității, recent, un raport anual privind atacurile antisemite la scară globală. În raportul citat se conțin informații venite și din Republica Moldova, pe care experții istraelieni le consideră îngrijorătoare, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

Autorii raportului notează, printre altele, că lidera PAS, Maia Sandu, a spus într-un interviu televizat că despre liderul român din perioada războiului Ion Antonescu se poate vorbi și de bine, și de rău, o declarație care a provocat protestul comunității evreiești din Moldova. 

«Este deplânsă de asemenea în raport compararea avorturilor cu Holocaustul de către participanții la Congresul Mondial al Familiilor, reuniune a unor cercuri ultraconservatoare patronată în toamnă la Chișinău de președintele Igor Dodon», se mai spune în raportul citat de Europa Liberă.
Raportul notează și evenimente pozitive în Republica Moldova. Cel mai important dintre acestea este deschiderea de către Guvernul Filip, în ianuarie 2018, a primului centru de informații-muzeu privind Holocaustul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.