Cel puțin 5 deputați din blocul ACUM nu vor vota „nici în ruptul capului” un candidat socialist

Cel puțin 5 deputați din blocul ACUM nu vor vota „nici în ruptul capului” pentru un candidat PSRM la funcția de președinte al Parlamentului, transmite stiridinmoldova.md cu referire la actual.md.

Surse din cadrul blocului ne-au comunicat că, pe lângă deputatul PAS, Lilian Carp, care, la ședința de aseară a Consiliului Național al PAS, a votat împotriva cedării funcției de speaker socialiștilor, mai sunt încă cel puțin patru deputați, care se vor opune vehement acestei decizii.

E vorba de Maria Ciobanu, care deja a criticat public cedarea funcției pentru socialiști. La fel, e vorba de fostul ambasador al Republicii Moldova în România, Iurie Reniță, dar și istoricul Octavian Țâcu. Nici Dinu Plângău nu este gata pună ștampila „VOTAT” în dreptul unui socialist.

Sursele noastre ne mai comunică faptul că numărul celor care se opun acestui vot este mai mare, iar unii, chiar dacă vor intra în cabina de vot în cazul alegerii președintelui Parlamentului, fie vor strica buletinul, fie îl vor lăsa curat. În blocul ACUM se spune că Maia Sandu devine tot mai singură în intenția ei de a obține funcții guvernamentale cu orice preț.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.