Cei 550 mii de vârstnici au început să primească alocația unică de sărbători de 600 de lei

Ministerul Finanțelor aalocat deja banii necesari pentru distribuirea alocației de sărbători, de 600de lei, oferită pensionarilor cu un venit mai mic de 2000 de lei. Purtătorul decuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a anunțat astăzi, în cadrul briefinguluisăptămânal, că peste 550 de mii de vârstnicii vor primi această alocație pânăla sărbatori.

Vitalie Gămurari a dezminit și afirmațiile unorpoliticieni, potrivit cărora pensionarii ar fi beneficiat de doar 100 de lei.

„Precizăm că acest ajutor este în valoare de 600 de lei, așa cum s-a anunțat, și nu de 100 de lei, cum fals se prezintă de către unii, care fac confuzie între ajutorul de 100 de lei, dat de autorități locale și cel de 600 de lei oferit de Guvern. Sunt două categorii de ajutoare total diferite”, a spis Gămurari.

Între timp, unii pensionari au început deja să primească ajutorul de sărbători, de 600 de lei. Faptul este confirmat de internauți, pe rețelele de socializare. Este vorba despre cei care primesc banii pe card.

„Respect oamenii care se țin de cuvânt! Mama mea este pensionară și pe cardul ei au venit cei 600 de lei promiși de guvernarea PDM. Nu e mult, da pe lângă pensia majorată, este un ajutor plăcut”, a postat internautul Vasile Gheorghe, pe Facebook.

Un alt subiect discutat la ședința săptămânală a PDM a fost implementarea reformei salarizarii, care a intrat in vigoare de la 1 decembrie.

„Deja în ianuarie, o categorie mare de funcționari urmează să primească salarii majorate pentru decembrie, în unele cazuri chiar dublate. S-a cerut, însă, astazi responsabililor din instituții să urmarească cu maximă atenție implementarea corectă a acestei reforme și să comunice permanent cu cetățenii, să le ofere mijloace prin care să poată contacta reprezentanții instituțiilor, în caz că apar întrebări despre noile salarii”, a mai spus Gămurari.

Inițiativa de majorare a salariilor, dar și de acordare a ajutorului de sărbători pentru pensionari au fost posibile datorită îmbunătățirii situației economice.„Toate aceste ajutoare, compensații, majorări de salarii și de pensii au devenit posibile pentru că guvernarea noastră, guvernarea Partidului Democrat, a reușit să acumuleze încasări importante la buget datorită ordinii și reformelor pe care le facem, asigurând creșterea stabilă a economiei țării, chiar dacă în toată regiunea există un fundal de instabilitate politică și economică”, a declarat anterior președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.