Ceban: În cartierele suburbiilor apar tot mai multe drumuri noi

Tot mai multe străzi din cartierele suburbiilor sunt construite de la zero sau reparate cu susținerea Primăriei Chișinău, anunță edilul Capitalei, Ion Ceban.

”În comuna Tohatin, municipalitatea a investit aproximativ 800 de mii de lei pentru construcția străzii Vadul lui Vodă și pentru pavarea trotuarelor de pe alte două străzi – Păcii și Mihai Eminescu. Contribuția administrației locale pentru acest proiect a fost de 347 de mii de lei”, a declarat primarul Capitalei.

Totodată, potrivit lui Ceban, alte 840 de mii de lei au fost oferite de Primăria Chișinău pentru reparația drumului care face legătura dintre Tohatin și Cartierul Nou, cu o lungime totală de 1 km. Contribuția locală a fost de 298 de mii de lei.

De asemenea, din bugetul municipal au fost alocate 171 de mii de lei pentru amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public.

”Proiectele de infrastructură din Tohatin nu se opresc aici. Menționez că municipalitatea a achitat peste 200 de mii de lei pentru proiectarea gazoductului în două cartiere din Tohatin. Contribuția locală a fost de 95 de mii de lei. Beneficiare ale acestor lucrări sunt în jur de 200 de gospodării”, a mai adăugat Ceban.

În ultimii trei ani, valoarea totală a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din Tohatin, finanțate de municipalitate, se ridică la peste 24,8 milioane de lei.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.